Kies voorkindvriendelijke raambekleding

Welke raambekleding of binnenzonwering je ook kiest voor je woning, als er kleine kinderen in huis zijn is het aan te raden ook met hen rekening te houden. Hoe? Door te kiezen voor een kindvriendelijk bedieningssysteem voor je raambekleding. We vertellen je graag welke opties er zijn, zo weet je zeker dat je de juiste bediening kiest voor jouw woonsituatie.

Elektrische bediening voor je raambekleding

Een van de meest kindvriendelijke opties voor de bediening van je raambekleding is elektrische bediening. Met PowerView™ Motorisation van Luxaflex® is het mogelijk om je raambekleding automatisch te bedienen via je smartphone of met de stijlvolle Pebble™ afstandsbediening. Op deze manier zijn heb je geen losse koordjes waar nieuwsgierige kinderhandjes aan kunnen trekken. Elektrische bediening heeft, naast de kindvriendelijkheid ervan, nog veel meer voordelen. Je kunt er meer over lezen in dit blog over PowerView™ Motorisation.

Kindvriendelijke bediening met Luxaflex® SmartCord®

Een andere veilige oplossing voor kindvriendelijke raambediening is het Luxaflex® SmartCord®. Deze vorm van bediening bevat geen lange draden waar kinderen achter kunnen blijven haken. Het unieke aan dit bedieningssysteem is het intrekbare koord dat constant dezelfde lengte behoudt. Je hoeft maar een keer kort aan het koord te trekken om de raambekleding naar de gewenste positie te laten zakken. Deze vorm van bediening is daardoor erg handig wanneer je kleine kinderen hebt.

Het kindvriendelijke LitRise®-systeem

Wil je het liefst helemaal geen snoeren of koorden? Dan kun je kiezen voor het gebruiksvriendelijke LiteRise® bedieningssysteem voor je raambekleding. Met het LiteRise® systeem beweeg je de raamdecoratie met je hand via de onderlat omhoog en omlaag, zo kun je de raamdecoratie gemakkelijk elke gewenste positie geven. Deze vorm van bediening is daardoor erg kindvriendelijk!

Natuurlijk is het ook mogelijk je raambekleding te bedienen met een slingerstang, schuifstok of een (eindloos) koord of ketting. Al deze bedieningssoorten zijn kindvriendelijk gemaakt met de koordverbinders die breken als er te veel druk op uitgeoefend wordt. Meer weten? Breng een bezoekje aan onze winkel, dan laten we je alle opties graag zien! Maak alvast een afspraak, dan houden we tijd voor je vrij!