Thuiswerkplekinrichten

Tegenwoordig werken we steeds vaker thuis in plaats van op kantoor. Ook als u niet (meer) voor een baas werkt, komt een eigen kantoor of werkplek goed van pas. Voor het doen van de administratie, studeren of het uitvoeren van een hobby. Het leuke aan thuiswerken is, dat u ook uw eigen werkplek kunt inrichten. Zo maakt u het gemis van collega’s weer goed. Maar alleen met een bureau en een stoel bent u er nog niet.

Een aantal tips voor een inspirerende werkplek:

  • Op uw werkplek wilt u het liefst zo productief mogelijk zijn. De juiste muurkleur kan daar bij helpen. Koele kleuren zoals blauw werken erg goed op een werkplek, omdat ze de concentratie verhogen en rustgevend werken. Vul deze koele kleur aan met beige, warme wittinten en hout in bijvoorbeeld het tapijt en het meubilair.
  • Hang visitekaartjes, mooie flyers en knipsels uit bladen op een prikbord van kurk, een mdf plaat of gewoon op de muur met tape. Zo heeft u letterlijk een moodboard aan de muur. Doordat u alles bij elkaar groepeert, oogt het geheel toch rustig.
  • Op een werkplek heeft u ook opbergruimte nodig. Heeft u weinig kastruimte? Kies dan voor opbergdozen, multomappen en mappen in één kleur. Dat ziet er een stuk opgeruimder uit, dan een bonte mix van kleuren.
  • Printers, scanners, opladers... Er staat steeds meer apparatuur op onze werkkamers. Door uw snoeren in een kabeldoos op te bergen, bent u al die snoeren meteen kwijt. Overtollig snoer kunt u ook met kabelbinders oprollen.

Kies voor een harde krasbestendige vloer

Een goede bureaustoel zorgt voor een ergonomisch verantwoorde zithouding. Erg belangrijk als u de hele dag zittend werk doet. Bij het inrichten van een werkkamer hoort een bureaustoel het uitgangspunt te zijn. De hoogte van het werkblad past u hier namelijk op aan. Uiteraard heeft een lang iemand een ander bureau nodig, dan een kleiner persoon. Maatwerk dus. Een paar tips: het is belangrijk dat uw voeten plat op de vloer kunnen staan als u achter uw bureau zit en u uw armen op de armleuning kunt laten rusten. Zorg dat u recht voor uw beeldscherm zit, met de bovenste regel van het scherm op ooghoogte. Als u een bureaustoel op wieltjes kiest, is een harde vloer aan te raden. Immers, een tapijt rolt niet zo gemakkelijk. Novilon, linoleum en vinyl zijn krasbestendige vloeren, die goed bestand zijn tegen de rollende wieltjes.

Denk aan goede raamdecoratie

Heerlijk, die voorjaarszon die naar binnen valt. Als u net aan het werk bent op uw computer of laptop is het felle zonlicht minder prettig. Zorg daarom voor goede gordijnen of raamdecoratie in uw kantoor. Met raamdecoratie kunt u het felle licht filteren, maar valt er nog steeds daglicht naar binnen. Wel zo fijn! Denk bijvoorbeeld eens aan Duette® Shades of Twist® rolgordijnen van Luxaflex® of ons huismerk NL Label. Als u met uw gezicht richting het raam werkt, moeten uw ogen zich steeds aanpassen. Het contrast tussen uw beeldscherm en het buitenlicht is te groot. Geen aanrader! Het beste kunt u dwars ten opzichte van het raam gaan zitten en liever niet te dichtbij. Als dat niet mogelijk is, is raamdecoratie een uitkomst.

Kunnen we u helpen met een werkplek aan huis?

Wij staan voor u klaar om uw wensen te bespreken. Wij zijn dé specialist op het gebied van vloeren, wand- en raambekleding. We helpen bij het maken van de juiste keuzes, bieden 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt en een zorgeloze service. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Loop eens binnen in de winkel en laat u inspireren!