De voordelenvan kamerhogegordijnstoffen

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: kamerhoge gordijnen. Misschien denk je bij het zien van gordijnen of bij het uitkiezen ervan er niet direct aan, maar de keuze tussen een kamerhoge of kamerbrede gordijnstof is heel belangrijk. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn en wat je het best kunt kiezen voor jouw interieur.

Kamerhoge of kamerbrede gordijnen

Het verschil tussen kamerhoge en kamerbrede gordijnen is dat bij kamerhoge gordijnen de banen stof niet aan elkaar genaaid worden, maar uit één stuk stof bestaan. Hierdoor zie je geen naden in de gordijnen. Bij kamerbrede gordijnen is de stofbreedte beperkt. Er zijn dan meerdere verticale banen nodig om een raampartij te bedekken. Hierdoor zie je een verticale naad op de plek waar de gordijnbannen aan elkaar zijn bevestigd.

Waarom kies je voor kamerhoge gordijnen?

Bij kamerhoge gordijnen bestaat de gordijnstof uit één stuk, er hoeven immers geen banen aan elkaar te worden gestikt. Dit zorgt er voor dat de gordijnen over de mooier vallen. En: als je kiest voor gordijnen met een patroon is er nog een belangrijk voordeel: er is geen patroonverlies.

Met name bij gordijnen met een dessin wil je naden voorkomen omdat er een grote kans bestaat dat die extra opvallen door een verschil in patroon. Maar: ook bij effen overgordijnen krijg je een strakker, gelijkmatig geplooid resultaat als je voor een kamerhoge stof kiest.

Voor welk raam?

Heb je bijvoorbeeld een brede pui met uitzicht op de tuin? Of wil je naast het raamkozijn ook een stukje muur tussen twee raampartijen bedekken met een gordijn? Dan is een kamerhoog gordijn dé ideale oplossing.

Bij ons in de winkel vind je een mooie selectie aan kamerhoge stoffen van verschillende diktes, met of zonder dessin. Kom gerust langs om je te laten informeren of maak een afspraak.