3 redenen omvoor vouwgordijnen tekiezen

Of je nu een klassiek, landelijk, minimalistisch, botanisch of juist een industrieel interieur hebt: vouwgordijnen passen altijd. We geven je 3 redenen om voor deze praktische en tijdloze variant raamdecoratie te kiezen.

1. Met vouwgordijnen bepaal je zelf de lichtinval

Het grote voordeel van vouwgordijnen: het licht wordt er prachtig door gefilterd. Je kunt kiezen voor een semi-transparante stof die licht doorlaat en een dim-out/light filtering stof die zorgt voor een subtiele lichtinval. Prachtig voor de woonkamer, waar je wilt genieten van daglicht én privacy. En ook een verduisterende stof is mogelijk, handig voor op de slaapkamer waar het donker moet zijn.


2. Je stelt de vouwgordijnen zelf samen

Wil je een vouwgordijn voor één groot raam of juist voor een kleur raam. Met vouwgordijnen kun je qua afmetingen alle kanten op. We maken de vouwgordijnen voor je op maat, dus welke maat je raam ook heeft, we bieden je áltijd een passende oplossing. Een ander voordeel van het feit dat we de vouwgordijnen voor je op maat maken is dat je naast de keuze voor een stof ook keuze hebt uit een verschillende kleuren latjes, baleinen, soorten bediening (ook top-down/bottom-up!) en meer. Zo kun je het vouwgordijn helemaal naar wens samenstellen.

3. Vouwgordijnen nemen weinig ruimte in beslag

Naast zonwerend zijn vouwgordijnen ook nog eens erg decoratief. Niet voor niets noemen we vouwgordijnen naast zonwering met recht óók raamdecoratie. Door te kiezen voor een mooie kleur, bijzondere stof of misschien wel een verrassend dessin voegen vouwgordijnen écht iets toe aan je interieur, zonder daarbij veel ruimte in te nemen of overheersend te zijn. Vouwgordijnen nemen namelijk aanzienlijk minder ruimte in dan hangende gordijnen en geven je interieur net zoveel sfeer!

Ben je benieuwd wat we voor jouw ramen kunnen betekenen? Kom dan langs in de winkel om je te laten adviseren en inspireren, of maak een afspraak, dan bespreken we wat voor jouw woonsituatie relevant is.