blogs
15 maart, 2023

Creëer jouw droomhuis met duurzame interieurkeuzes

Creëer jouw droomhuis met duurzame interieurkeuzes


Ben jij bezig met verduurzamen en probeer je jouw CO2-uitstoot te verminderen? Met duurzame interieurkeuzes zet je een stap in de goede richting. Veel van onze collecties worden op verantwoorde wijze geproduceerd of bevatten gerecyclede stoffen. Samen met onze leveranciers werken we dus aan een groenere wereld! Doe je mee? Maak kennis met een aantal van onze duurzame collecties.

We zijn ons er in deze tijd allemaal van bewust: 2023 is dé tijd van gerecyclede producten, elektrisch vervoer en plantaardige voeding. We gaan steeds bewuster leven met verantwoorde keuzes; ook op gebied van interieur. De focus in ons interieur ligt tegenwoordig dan ook op duurzame producten die op een verantwoorde wijze gemaakt worden. Maar vergeet niet de lange levensduur van kwaliteitproducten: met een goed advies maak jij de juiste keuzes en geniet je jarenlang van je interieur. Dat noemen wij nu duurzaam!
 

Luxaflex Rolgordijnen (3).jpg

Ga voor duurzame raambekleding

Sfeer aanbrengen in jouw interieur? Raambekleding speelt hierbij een grote rol! Door de mate van lichtinval en zo ook de privacy te bepalen, heb je veel invloed op het thuisgevoel. En betreft duurzaamheid kun je alle kanten op: ga voor gerecyclede materialen of verduurzaming middels energiebesparing. De keuze ‘groene’ opties is enorm breed: van duurzame gordijnstoffen en rolgordijnen tot herbruikt aluminium in jaloezieën.

Om zelf bij te dragen aan minder CO2-uitstoot kan jouw verwarming een stuk lager met gevoerde gordijnen of Duette® Shades. Deze zorgen voor een goede isolatie waardoor koude lucht niet binnenkomt en de warmte niet via het raam verdwijnt.
 

Luxaflex Houten jaloezie (8).jpg

Kies bewust voor houten jaloezieën

Bij natuurlijke producten denken we direct aan hout. Een prachtig materiaal direct uit de natuur; je ziet en voelt de nerven en ruikt bijna het bos. In de Houten Jaloezieën collectie van Luxaflex® vind je een aantal mooie houtsoorten die óók nog eens duurzaam zijn geproduceerd. Je herkent ze aan het FSC®-label. Hout met dit logo komt uit verantwoord beheerde bossen.
 

Tekengebied 1.jpg

Vloer met een goed verhaal

Een vloer met een eigentijdse look, die aandacht heeft voor duurzaamheid? Dan krijg je een goed gevoel bij Marmoleum! De compleet CO2-neutraal geproduceerde vloer wordt gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen. Denk hierbij aan lijnolie, hars, jute en kalksteen. En er zijn zelfs kwaliteiten met cacaoschillen erin. Ook kunnen de vloeren tegen een stootje, omdat ze voorzien zijn van Topshield2; een dubbele UV-geharde afwerking die vuil, slijtage, krassen én vlekken kan weerstaan. Benieuwd naar de bijzondere collectie? Kom langs in de winkel!
 

DESSO Silky Shades_9096 Toendra_190404-64696.jpg

Extra warmte en sfeer met een vloerkleed

En daar eindigen de duurzame vloerenopties natuurlijk niet! Duurzaamheid kent vele vormen. Van een duurzaam geproduceerde vloer tot eentje die een leven lang meegaat en daardoor een duurzame investering is voor je huis. Wil je graag wisselen in stijl en kleuren? Een vloerkleed is een prachtige toevoeging aan je interieur en kun je verplaatsen of vervangen. Er is keuze uit heel wat formaten, kleuren en designs. Daar komt bij: duurzaamheid! Zo zijn de vloerkleden en tapijten uit de Desso Econyl collectie gemaakt van gerecycled nylon, zoals visnetten. Combineer de vloerkleden met een strakke Marmoleum, vinyl of PVC betonlook vloer voor extra warmte, of geef nog meer sfeer aan in een ruimte waar hout of PVC ligt.           

Je leest; voor ieder product is er keuze uit duurzame opties. Meer weten? Op onze pagina over duurzame interieurkeuzes lees je nog meer tips voor een duurzaam huis. En ben je benieuwd naar de collectie? Kom langs! We kunnen je goed adviseren over verantwoorde interieurkeuzes.